Sihat.Cantik.Shaklee

Sihat.Cantik.Shaklee

December 15, 2010

10month Ago~ 52days to go

Sedar tak perasan semalam dah 10 bulan kami bertunang...kecoh jer kan... kalu diingat majlis tunang kitaorg ok lah walaupun kelam kabut gak...mlm tu sidikit punya down lah pasal homestay utk family diorg...tipon2 nak ckp ngan en.bear tapi dia dah tido kepenatan...

Esoknya plak...marah kat en.bear gebus saya sbb tak pakai baju kaler pink...walaupun baju kaler pink tu dah beli...masalah nak tetapkan tarikh kahwin...sebelum majlis saya dah pesan kat family saya yang kami berdua akan decide berapa hantaran & tarikh kahwin...tapi pihak saya tetiba minta nak majlis kahwin selepas Raya Haji...tercenggang lah pihak lelaki....tapi semua tue biasalah...perselihan faham yang tak dapat dilelakkan

Tapi sedih gak ingat balik masa tunang, arwah nenek ada lagi masa tue, arwah ada duk ngomel sbb byk sangat bagi hantaran, dia suruh pergi panggil Iman suruh kitaorg nikah jer... rupanya, dia mmg tak sempat tengok cucu kesayangan dia nie bersanding....

Jom layang gambar flash back balik..gmbr yg tak der dlm blog or dlm fb

with Acik, Mama & Arwah Nenek 


both of family


masa nie kan sempat lagi tgh berleter kat En.Bear Gebus

Sekarang nie...tak sampai 2 bulan jer lagi majlis kahwin kitaorg...so far persedian okies lah... cuma hantaran jer lom beli lagi..dah ler sekarang sale gila babas nie...cuma dah g survey jer...x pulak en.bear saya nie nak beli...nak tengok tempat lain pulak...dah ler dia nie sibuk jer memandang...ada jer aktiviti setiap minggu.

Minggu ni pulak dia nak ker Tournament Futsal 1Malaysia...ikutkan dah tak bagi dia main futsal lagi memandangkan kita orang dah nak kahwin...bukannya aper...tak  nak lah and takut aper-aper jadi nanti...bukan mintak tapi yer lah main bola kan...mestilah ada jugak berlaku kekasaran..dah ler tue tournamnet tu memakan masa 4 hari tau di Putrajaya lak.

Tapi nak wat cam maner...dia pulak yang perli saya, 
awk kan suruh saya jaga kesihatan jadi saya bersukan lah...bagus aper...
abis nak cakap aper lagi...diam jer lah...pernah tu dia siap perli lagi,
baik awk  tukar profession je, jadi nurse pun bagus gak...x perlu sakit kepala jadi draughtman okies bolehlah awk menaafaat kan aper yang awk suka baca tue... 

saya nie suka membaca aper yang berkaitan kesihatan ker...panduan rumahtangga  ker...dan macam lah lagi,  yang berkaitan dengan diri dia @lelaki  misalnya pasal rokok... pastu saya membebel dan bercerita lah balik  kat dia...dan selalu dia cakap saya dah mengarut walaupun sebenar itulah fakta... tak leh terimalah tue.. dia nie malas nak membaca... buku yang saya bagi sempena besday dia pun agaknya dia lom baca kut.

Insyallah, nanti lepas kahwin nak concern jaga kesihatan diri & dia and nak suruh dia ambik supplement, secara langsung   saya pun boleh makan supplement secara teratur kan...kekadang tue terskip jugak...biasalah manusia...cakap org jer lebih diri sendiri pun lom tentu lagi





nota kaki :- 
xdapat den nak ikut en.bear g Tournament Futsal kat Putrajaya...saya lak mcm nak g Seri Kembangan jer, leh Jenjalan di Jusco Equine Park..tapi komitment kerja pulak...kerja bertimbun-timbun nie ...terpaksa skrg kerja sabtu dan ahad...menciiiii tau


xoxo,

2 comments:

Ilhamny.com said...

hg gi equine park buat pe..??nursery yg miza punya tu tul2 depan jusco equine park tu..:)

Rashifa Rosli said...

yer ker...aper nama kut2 terjalan sana leh singgah...kan umah makcik org kat sana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...