Sihat.Cantik.Shaklee

Sihat.Cantik.Shaklee

December 10, 2010

Shaklee@Lecithin

Assalamuaikum...hehehehehehe...sihat tak korang? just nak share satu suplement yang saya tgh mkn skrg...ini pun saya beli online dr Alin ... sorrie to Alin mengambil masa yg agak lama utk wat entry nie...sibuk sangat skrg...

Ini lah Lecitin yang saya beli tue...saya dah makan almost hampir 2minggu...refer sini, utk mengetahui dengan lebih lanjut.


Sebenarnya saya beli nie utk me dear en.bear gebus tue...dia baru wat cheek-up di hospital dan doc sahkan  kolestrol dlm badan dia agak tinggi...mahu tak nyer...dia akan mkn nasik bila ada sambal ok...xkesah sambal aper...janji sambal dan pedas...nak ngelakan dia mkn sambal....xboleh lah...walaupun dia ckp tak mkn tapi belakang saya ttp mkn kan...apatah lagi kat umah... dlm satu botol Lecithin tu ada 180biji pils jadi saya bahagikan dua utk dia dan saya


yang nie saya bahagikan  utk en.bear saya...senang utk masuk dlm pourch bag dia, saya suruh dia mkn 3biji selepas  sarapan or mkn tghari  dan 3biji utk mkn mlm.... utk saya pulak 2 biji sarapan@tgh hari...dan 2 biji mkn mlm...sarapan pagi or tengahari tu depands mkn aper...selalunya kami ambil sarapan yang berat sebab jarang mkn tghari...

Bagi saya banyak jugak effect yg jadi...saya membuang dengan lebih kerap dan kentut....sehari sekali or dua kali...jarang sekali saya dapat membuang mcm tue...kalau tak pun 2 hari sekali....saya punya t**k jadi hitam dan busuk masa mula-mula mkn...skrg dah okies lah...maybee dia dah buang aper2 yang dah lama tersumbat kut...badan tidak lah penat kalau balik kerja...kalau dulu....bila saya terpaksa OT or stayback kat office sure saya balik rumah hanya tido sebab dah penat giler kat office, tambah-tambah lagi  kerja yang memerahkan otak seharian kat office sampai leh kena  migrain...skrg, jarang kena migrain kalau dan kurang rasa penat sangat . Lagi satu, saya rasa perut saya dah kempis sikit...huhuhuhu...perasaan saya kut...hehehehehe

Untuk en.bear plak...dia cakap membuang dengan kerap dan kentut....t**k pun jadi hitam mula2...dan skrg dia ckp biler banyak sangat hisap rokok dlm satu hari...t**k dia mcm bau busuk sangat...lagi pun Lechitin nie pun bagus jugak utk dia sebagai seorg perokok...dan lagi satu dia kerap buang air kecil...yang lain-lain saya tanya tak pula dia jawab...cuma dia ckp bagus gak ubat awk beli nie...lagi bagus kalau free....nanti bila dah abis saya suruh dia pulak yang beli, mcm nak cuba mkn alfafa pilak...mcm bagus pulak tgk fungsi dia....

okies lah...sekian saja...nanti Alin komen yer.....tak leh nak tulis panjang2...skrg sibuk sangat2 nie...bye

update:- Entry nie saya pertaruhkan...untuk Hadiah Hujung Tahun untuk memenagi Sebotol Omega Guard Shaklee...mane tahu rezeki perkhawinan kami akan datang....preparation utk kami bertiga nanti....insyallah


2nd updated:- last minutes, dah nak dekat tarikh tutup...updated for penapis air percuma dr blog better you better word

me,

5 comments:

Momma Mia said...

1stly, thanks for this sharing sis. Alhamdulillah... aft consume 2 wks, hasilnya +ve. Beli 1 tapi berkongsi 2 kesan pengambilan Lecithin. I like!! Bertuah en. Bear Gebus dapat tunang yg baik hati.

Utk yg pertama kali mengambil supplement, memang tubuh memerlukan 1-3 hari untuk menyesuaikan diri dengan zat yang diterima.. tu pasal T**K hitam. itu antara Healing Crisis. Tak semua orang akan mengalami healing krisis.. ada yang okay je...results tak sama untuk setiap individu.

Keep continue jer. InsyaAllah ia akan membantu proses metabolisma badan dan membuang segala toksik & kolestrol jahat dalam badan.

Momma Mia said...

sis nanti share skali lg n3 ni di sini (http://everybodylovescery.blogspot.com/2010/12/hadiah-hujung-tahunkongsikan-pengalaman_10.html)

Mana tahu anda bakal membawa pulang sebotol Omega... Tarikh akhir ialah 1 Januari 2011 jam 12 tengahari.

Rashifa Rosli said...

tahnks yer...untung terjumpa supplement nie kat your blog...nanti dah nak abis..i order lagi ok....tapi ingat nak beli kat dealer melaka jer...guna you id okies

Momma Mia said...

Boleh jer sis. Nanti guna bgtau ler ek. Take care

Cery said...

thanks for sharing tooo.... insyaAllah...ada rezeki utk menang..tak kemana...nnt kalao dah try vit2 shaklee yg lain2..blehla share

ur fiance smokers ke?..samelamcm hubby i.. dia smoking gak.. org merokok ni..kene hidang vitamin C ke depa... kasi bersih yg itam2 dlm paru2 tu.. bole baca link ni http://everybodylovescery.blogspot.com/search/label/Smokers
ape2 pun..salam kenal..sy doakan awk berbahagia fever dgn mr bear awk..bleh baca ada tips utk bakal2 pengantin gak sini
http://everybodylovescery.blogspot.com/search/label/Tips%20HOT%20BAUTY

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...